Tønes på hjemmebane!

Tønes klar for Stavanger LIVE

Stavanger LIVE er opptatt av lokal forankring, og hva er vel mer naturlig da enn å invitere Rogalands nasjonalskatt, og ikke minst mannen bak årets plate, Frank Tønnesen?!

Visesanger, gitarist og låtskriver Frank Tønnesen, bedre kjent under artistnavnet Tønes har vært en kjent og kjær skikkelse lokalt i Rogaland i mange år. Allerede i 2008 ble hans låt "Bonde" kåret til "Tidenes beste låt fra Rogaland" i sterk konkurranse med  Bjørn Eidsvågs "Eg ser", Mods’ "Tore Tang" og Vamps "Tir Na noir". Det siste året har han også nådd ut til resten av Norge, og er stadig å høre både på riksdekkende radio og tv om dagen.

Musikalsk kan Tønes beskrives som en representant som flytter grenser. Han låner jazzens lekne sjel, rockens tekstspråk og visemusikkens ro, og i de jordnære og underfundige tekstene makter Tønes å se det knøttlille i det veldig store og går ikke av veien for å skrive en låt om koking eller en om yatzyreglene. "Sån av Salve" høstet en rekke fremragende anmeldelser i de fleste av landets medier, og figurerer høyt oppe på flere lister som tar for seg årets beste album. Deriblant kåret til årets beste album av Dagbladet.

Han tar publikum i sin hule hånd fra første strofe, og vi gleder oss stort til å ønske han velkommen til Stavanger LIVE første helgen i mai.

Les mer om Tønes HER.