BigBang-Øystein liker både festival, daim og lakris

BigBang har akkurat gått av scenen og vi fikk slå av en liten prat med Øystein Greni.


Hvordan var det å spille her?

Jo, det var moro! Og utrolig gjallete inni hallen og på scenen. Veldig annerledes lyd enn vi er vant til.

 

Hvordan føles det å spille på en helt ny festival?

Det har vi gjort før også, og det er veldig mye det samme som å spille på en gammel festival egentlig.

 

Mye samme stemning?

Vi tenkte på det før vi gikk på. Så på sammensetning av artister. Det er et veldig sammensatt program. Du har på festivaler som er drevet av en eller ett par ildsjeler og reflekterer én type musikk. Dette er annerledes; treffe veldig bredt. Det var masse bra folk i salen, så for oss fungerte det veldig bra.

 

BigBang har holdt på i 20 år, og på den tiden har dere vel havnet i noen morsomme situasjoner?

På Notodden Blues Festival for mange år siden falt jeg gjennom scenen. Den var snekret i tynn finér. Jeg skulle hoppe inn i en gitarsolo og gikk rett gjennom scenen. Veldig spinal-tap-øyeblikk. Jeg måtte få hjelp av vaktene og bli dratt opp fra hullet.

 

Men det gikk bra tilslutt?

Jada! Trommeslageren som spilte da var veldig nærsynt, så han satt der og myste og skjønte ikke hvor jeg hadde blitt av.

 

Hvordan reagerte publikum?

Jeg var jo plutselig nede på deres nivå, nedi det hullet. Først virket de bekymra for at jeg hadde brukket ryggen. Men etterpå begynte de bare å le.


Hva er deres planer videre i vår og sommer?

Vi slapp plate i vår og har spilt siden mars og kommer til å spiller ut september. Masse turnering med andre ord og vi skal bl.a. til Brasil.

 

Og til slutt, hva er din favoritt i twistposen?

Nå har jeg spist lite twist i det siste, men i sin tid tror jeg det enten var daim eller lakris. Delt første plass på de to.

 

Foto: Stavanger LIVE/ John Rodger